En guide över pennor del 1

Typ, del 1 xD

Ska göra som så att varhje vecka så har jag en liten tutorial om pennor, och hur de funkar ihop med varandra.

Men den allra första delen som kommer nu handlar mer om vilka pennor jag använder nästan dagligen.



1) Mina vita gel-pennor. Eller, det är egentligen vitt bläck som suger stenhårt, men blir täckande först efter 2-3 lager av torkat vitt bläck. Rekommenderar dessa till vattenmålningar. Annarsfunkar valfri vit GEL-penna bäst xD

2a) Min blåa skisspenna. Blått stift som lät går av hela tiden.

2b) Min svarta skisspenna. är 0.5 för att jag köpte fel xD ogillar att använda 0.5, för att stifen lätt går av hela tiden, men nu har jag lärt mig att skissa lite lösare xD

3) Två olika stift jag kör med. den gröna är till min svarta stiftpenna, och det blåa är mina blåa stift.

4) Ett av de bästa suddigummin jag har köpt. Den tar bort allt blått, blyerts och även ibland allt det jag har inkat. Finns ett rött likadant som är lite mjukare och som många uppskattar mer.

5) Pilot Drawing Pen. En av pennorna jag inkar med. Smetar lätt ut sig om det inte hinner torka innan man lägger på ett lager av promarkers. Likadant med Steadtlers. Finns i 5-6 olika storlekar.

6) Används mest när jag skrafferar. den har en lite tjockare spets, och täcker större områden än Pilots och Stedlers pennor. Täcker inte helt och lämnar gärna ränder av sig.

7) Steadlter Pigment liners. De suddas gärna lätt ut om man inte använder dem sakta när man inkar. Vill också smeta ut sig när man lägger på ett lager av tush/promarker innan de hinner torka.
Finns i klart fler storlekar än Pilot. Stedtlers stotlekar: 0.025, 0.05, 0.1, 0.2, 0.3, 0.4, (har inte sett fem, så skriver inte med den) 0.6 och 0.8. Jag är oskäker på dessa, eftersom de inte finns där jag bor.

8) Artline. Svart markerpenna som jag har fått av pappa. Så jag kan tyvärr inte säga vart de finns, men dessa är de bästa pennorna jag har stött på. Lämnar inga ränder, torkar inte ut så fort och är rejäla.




Så där kan man se storleken på Pilot's pennor. Lite drygt, för man vill inte förvara dem spetsen uppåt.



Undrar ni över nåt? Fråga på! :D

RSS 2.0